Over mij

In februari 2005 ben ik begonnen met het zoeken naar mijn voorouders. Mijn interesse werd gewekt door een krantenartikel in een lokale krant.
Ik heb altijd wel vragen gehad als “Waar komt mijn familie oorspronkelijk vandaan?” of “Hoe leefden mijn voorouders?”.
Er was nu een makkelijke manier om van huis uit een begin te maken met een stamboom en wel via een website genaamd “Genlias”. Dat ben ik dus gaan doen.
Ik was zo enthousiast over deze website dat ik per juni 2006 als vrijwilligster ben gaan werken bij het Nationaal Archief te Den Haag t.b.v. het project “Genlias Zuid-Holland en Nederland overzee”.
Helaas is het project plotseling gestopt per 1-1-2012 wegens overheidsbezuinigingen en samengaan met het CBG Centrum voor familiegeschiedenis. Genlias is overgegaan in WieWasWie.

Omdat alles zo veel mogelijk wordt geverifieerd aan de hand van de originele akten en inschrijvingen, ga ik, als het nodig is, naar een archief of kennis- en documentatiecentrum, zoals het
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG Centrum voor familiegeschiedenis) te Den Haag. Ik heb echter het geluk dat mijn familie uit een regio komt die is ondergebracht bij het Regionaal Archief Tilburg.
Dit archief is namelijk in maart 2006 overgegaan naar een systeem waarbij een genealoog van huis uit de originele akten kan inzien.
Ik hoef daarom dus bijna mijn huis niet meer uit om stamboomonderzoek te doen. Fantastisch!
Eerder ging het West-Brabants Archief (voorheen Regionaal Archief West-Brabant) te Bergen op Zoom hen al voor.
Gelukkig hebben de meeste archieven inmiddels dit voorbeeld gevolgd. En de ontwikkelingen blijven gelukkig doorgaan.

Ook maak ik veel gebruik van de digitale akten die op FamilySearch staan. De website “zoekakten” (voorheen “genver”) was hierbij een zeer welkome hulp.

Verder wens ik u veel plezier toe met deze website.